پایان نامه سموم سیانوباکترها
197,000 تومانفـرمت: DOC
تعداد صفحات: ۶۵ صفحه
رشتــه : زیست شناسی
بصورت کامل ، مرتب ، قابل ویرایش و آماده چاپ میباشد.
توضیحات:
چکیده
سیانوباکترها (جلبکهای سبز - آبی) جزء پروکاریوتها محسوب میشوند. این فیتوپلانکتونها معمولاً در آبهای شیرین و لب شور یافت میشوند و از لحاظ شکل ظاهری به دو گروه رشتهای و کلنی تقسیم میشوند.
سیانوباکترها در هنگام بلوم (شکوفایی)، سمومی را تولید میکنند که سلامت آب آشامیدنی را به مخاطره میاندازند و اثرات مضری بر روی موجودات زنده دارند. این سموم عبارتند از: میکروسیستینها، نودولارینها، ساکسی توکسینها، آناتوکسین a، آناتوکسین S(a) و Cylindrospermopsin. این سموم از نظر ساختمانی متفاوتند و محدوده عصبی را شامل میشود. وجود سیانوباکترها و سموم آنها در مخازن آبی مورد استفاده برای آشامیدن به علت عدم مدیریت صحیح منابع و مخازن آبی است.
روشهای تیمار آبی که در این پروژه مورد بحث قرار گرفتهاند عبارتند از: کلرزنی، فیلتراسیون سریع یا کند، به ویژه استفاده از ازن و غیره، از موثرترین روشها در از بین بردن سیانوباکترها هستند.
فهرست مطالب
عنوان | |
چکیده | |
مقدمه | |
فصل اول: انواع سیانوباکترها و ویژگیهای بیولوژیکی، ظاهری و بلومهای سمی آنها | |
۱-۱- تاریخچه | |
۱-۲- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیکی سیانوباکترها | |
۱-۳- بلومهای سمی (شکوفایی) سیانوباکترها | |
۱-۴- مهمترین راستههای جلبکهای سبز - آبی | |
۱-۵- تقسیمبندی سیانوباکترها از لحاظ شکل ظاهری | |
۱-۵-۱- سیانوباکترهای رشتهای | |
۱-۵-۲- سیانوباکترهای کلنی | |
فصل دوم: طبقهبندی سموم سیانوباکتریایی | |
۲-۱- طبقهبندی سموم سیانوباکتریایی براساس مکانیسم عمل | |
۲-۱-۱- نوروتوکسینها | |
۲-۱-۲- هپاتوتوکسینها | |
۲-۱-۳- درماتو توکسینها | |
۲-۲- انواع سیانوتوکسینها | |
۲-۲-۱- نودولارینها | |
۲-۲-۲- ساکسی توکسینها | |
۲-۲-۳- آناتوکسین a و هوموآناتوکسین a | |
۲-۲-۴- آناتوکسین a (S) | |
۲-۲-۵- Cylindrospermopsin | |
۲-۲-۶- میکروسیس تین | |
۲-۲-۶-۱- دوام و پایدار میکروسیستین در سلولها | |
۲-۲-۶-۲- خارجشدنسمهپتاپپتید(میکروسیستیندرطیتجزیه Microcystis aeruginosa | |
۲-۳- طبقهبندی سیانوتوکسینها براساس ساختمان شیمیایی | |
۲-۳-۱- پپتیدهای حلقوی | |
۲-۳-۲- آلکالوئیدها | |
۲-۳-۲-۱- آلکالوئیدهای سیتوتوکسیک | |
۲-۳-۲-۲- آلالوئیدهای درماتوتوکسیک | |
۲-۳-۳- سموم لیپوپلی ساکاریدها (LPS) | |
فصل سوم: اثرات مضر سموم سیانوباکترها | |
۳-۱- آزمایش سلامت انسان | |
۳-۱-۱- قرار گرفتن در معرض اثرات حاد و غیرمزمن | |
۳-۱-۲- قرار گرفتن در معرض اثرات مزمن | |
۳-۲- ارزیابی خطر | |
۳-۳- اثر بر ماهیان | |
۳-۴- اثر بر موجودات آبزی | |
۳-۵- تولید ترکیبات بیواکتیو | |
۳-۶- صدمه از راه تماس تفریحی | |
۳-۷- مسمومیت حیوانی | |
۳-۸- اثر بر زئوپلانکتونها | |
۳-۹- اثر بر باکتریهای آبزی | |
فصل چهارم: روشهای کنترل و جلوگیری از شکوفایی | |
۴-۱- انعقاد یا چسبیدن، معلق بودن هوای محلول و جذب سطحی کربن فعال | |
۴-۲- کلرزنی | |
۴-۳- فیلتراسیون سریع و فیلتراسیون کندشنی | |
۴-۴- فرآیندهای غشایی | |
۴-۵- دما | |
۴-۶- اسیدیته (PH) | |
۴-۷- کاهش فسفر و ازت | |
۴-۸- سولفات مس | |
۴-۹- سیمازین | |
۴-۱۰- ازندار کربن | |
۴-۱۰-۱- میکروسیستینها و نودولارین | |
۴-۱۰-۲- آناتوکسین a، آناتوکسین S(a) و ساکسی توکسین | |
۴-۱۱- نور | |
۴-۱۲- کنترل بیولوژیک | |
۴-۱۲-۱- تغذیه توسط زئوپلانکتونها | |
۴-۱۲-۲- کپور نقرهای |
» بعد از درج ايميل بر روي گزينه "خريد آنلاين محصول" كليك كنيد تا به صفحه پرداخت آنلاين منتقل شويد .
» درج شماره تلفن همراه در مواقع لزوم فرآیند پیگیری خرید را ساده تر می کند .