پایان نامه اثراستفاده از گوانیدینواستات به عنوان جایگزین منبع پروتئین حیوانی بر عملکردجوجه های گوشتی
197,000 تومانفـرمت: DOC
تعداد صفحات: ۱۱۳ صفحه
رشتــه : کشاورزی
بصورت کامل ، مرتب ، قابل ویرایش و آماده چاپ برنامه میباشد.
توضیحات:
چکیده
تحقیق حاضر جهت بررسی اثر استفاده از گوانیدینو استات به عنوان جایگزین منبع پروتئین حیوانی بر روی ۱۸۰ قطعه جوجه گوشتی نر سویه ی راس ۳۰۸ غالب طرح بلوک کامل تصادفی با ۳ تیمار و۴ تکرار انجام شد.تیمارها شامل ،۱-جیره ی بر مبنای پروتئین گیاهی ۲- جیره ی دارای ۲٫۵ درصد پودر ماهی ۳- جیره ی دارای ۰٫۰۵ درصد گوانیدینو استات در پایان دوره های آغازین (۰ تا ۱۰ روزگی )، رشد (۱۱ تا ۲۴ روزگی ) و پایانی (۲۵ تا ۴۲ روزگی )افزایش وزن ،خوراک مصرفی وضریب تبدیل غذایی تعیین شد .
در پایان دوره ی پرورش (روز ۴۲) از هر پِن تعداد ۳ قطعه جوجه ی گوشتی ذبح وبازده ی لاشه ،وزن گوشت سینه ،ران،چربی بطنی ،کل دستگاه گوارش ،کبد و سنگدان اندازه گیری شد .نتایج ذیل مربوط به بررسی صفات عملکردی در کل دوره ی پرورش می باشد.
افزودن گوا نیدینو استات هیچ تأثیر معنی داری بر روی افزایش وزن در سنین ۰ تا ۱۰ و۲۴ تا ۴۲ و ۰ تا ۴۲ روزگی نداشت ( ۰٫۰۵ p >) و فقط در سن ۱۰ تا ۲۴ روزگی موجب افزایش وزن گیری شد( ۰٫۰۵ p <) ، افزودن گوانیدینو استات هیچ تأثیر معنا داری بر روی مصرف خوراک نداشت ( ۰٫۰۵ p >) ، و همینطور هیچ تأثیری بر روی ضریب تبدیل غذایی در سنین ۰ تا ۱۰ و۱۱ تا ۲۴ روزگی نداشت ( ۰٫۰۵ p >) ، اما در سنین ۲۴ تا ۴۲ و ۰ تا ۴۲ روزگی موجب کاهش معنی دار ضریب تبدیل غذایی شد ( ۰٫۰۵ p <) .
در بررسی بازده ی لاشه مشاهده شد که افزودن گوانیدینو استات هیچ تأثیر معنی داری بر روی بازده ی لاشه، وزن دستگاه گوارش ، وزن سنگدان ، وزن کبد ، وزن گوشت سینه وگوشت ران نداشت ( ۰٫۰۵ p >) ،اما استفاده از گوانیدینو استات موجب افزایش معنی دار درصد چربی بطنی شد ( ۰٫۰۵ p <) .
فهرست مطالب
چکیده
فصل اول : مقدمه
مقدمه
فص دوم : بررسی منابع
سوخت و ساز انرژی در طیور
شیوه های مختلف سنجش انرژی
انرژی خام
انرژی قابل سوخت و ساز
انرژی خالص
انرژی مؤثر
توازن انرژی
اثر محیط بر سوخت و ساز انرژی
پیش بینی میزان مصرف انرژی
منابع انرژی
کربوهیدرات ها
الف) مونوساکاریدها
ب) نشاسته
پ) الیگوساکاریدها
ت) انرژی حاصل از سوخت و ساز کربوهیدارت ها
ث) اهمیت ATP
چربی
پروتئین ها و اسیدهای آمینه
مقدار انرژی اجزای جیره
میزان نیاز به انرژی از لحاظ نظری
ویژگی های کمبود انرژی
ویژگی های فزونی انرژی
احتیاجات انرژی
مقادیر ساخته شدن پروتئین
مقدار انرژی مصرفی برای سوخت و ساز پروتئین
پروتئین جیره : اسیدهای آمینۀ مصنوعی
تأثیر پروتئین خام بر نیاز طیور به اسیدهای آمینه
کیفیت پروتئین
اسیدهای آمینه لاشه
برآورد احتیاجات اسید آمینه
تنظیم سطح پروتئین جیره با توجه به مقدار انرژی جیره
فاکتورهای موثر بر میزان دریافت خوراک در پرندگان گوشتی
پروتئین های گیاهی
الف) کنجالۀ سویا
ب) کنجالۀ کانولا
ج) کنجالۀ گلوتن ذرت
د) کنجالۀ پنبه دانه
هـ) کنجالۀ آفتابگردان
ز) دانۀ کتان
پروتئین های حیوانی
الف) پودر گوشت
ب) پودرهای ماهی
ج) پودر فرآورده های فرعی طیور (PBM)
د) پودر پر
دی پپتید های سمّی
گیزروزین
تجزیه با دستگاه مجهز به اشعه مادون قرمز نزدیک
انواع مکانیسمهای تأمین ATP مورد نیاز ماهیچه ها
در شرایط هوازی،ATP در عضله عمدتاً از طریق فسفریلاسیون اکسیداتیو تولید می شود
کراتین فسفات از ذخایر اصلی انرژی در عضله است
نقش کراتین و گوانیدینواستیک اسید در متابولیسم انرژی
تأثیر GAA و کراتین برروی درصد تلفات
تأثیر GAA و کراتین برروی افزایش وزن و ضریب تبدیل
تأثیر کراتین و گوانیدینواستات بر گوشت سینه
فصل سوم : مواد و روشها
محل و زمان اجرای آزمایش
آماده سازی سالن پرورش
تهیه و توزیع جوجه ها به واحدهای آزمایشی
شرایط سالن پرورش جوجه ها
نور
دما
تهویه
رطوبت
دانخوری و آبخوری
واکسیناسیون
جیره های مورد استفاده در آزمایش
روش انجام آزمایش
طرح آزمایش
صفات مورد مطالعه
خوراک مصرفی
افزایش وزن روزانه
ضریب تبدیل غذایی
تفکیک لاشه
طرح آزمایشی و مدل آماری
فصل چهارم : نتایج وبحث
افزایش وزن
مصرف خوراک
ضریب تبدیل غذایی
بازده ی لاشه
نسبت دستگاه گوارش به وزن بدن
نسبت سنگدان به وزن بدن
نسبت کبد به وزن بدن
نسبت چربی لاشه به وزن بدن
نسبت گوشت ران به وزن زنده
نسبت گوشت سینه به وزن بدن
ضریب تبدیل انرژی برای ۱ کیلوگرم وزن بدن
بررسی اقتصادی طرح
نتیجه گیری
پیشنهادها
فهرست منابع.
فهرست جداول واشکال
شکل ۱-۲ چگونگی تولید GAA وکراتین در بدن
جدول ۱-۳ برنامه واکسیناسیون
جدول ۲-۳ نوع ترکیب مولتی ویتامین و میزان مصرف آن پس از واکسیناسیون
جدول ۳- ۳ آنالیز پودر ماهی
جدول ۴- ۳ آنالیز سویا
جدول ۵- ۳ آنالیز ذرت
جدول ۶- ۳ درصد مواد اولیه جیره های مورد استفاده در دوره های آغازین (۱۰-۰ روزگی)
جدول ۶- ۳ درصد مواد اولیه جیره های مورد استفاده در دوره های رشد (۲۴-۱۱ روزگی)
جدول ۷- ۳ درصد مواد اولیه جیره های مورد استفاده در دوره ی پایانی (۴۲-۲۵ روزگی)
جدول ۱- ۴ افزایش وزن ۰ تا ۱۰ روزگی (گرم)
جدول ۲- ۴ افزایش وزن ۱۰ تا ۲۴ روزگی (گرم)
جدول ۳- ۴ افزایش وزن ۲۴ تا ۴۲ روزگی(گرم)
جدول ۴- ۴ افزایش وزن ۰ تا ۴۲ روزگی(گرم)
جدول ۵- ۴ خوراک مصرفی ۰ تا ۱۰ روزگی (گرم)
جدول ۶- ۴ خوراک مصرفی ۱۰ تا ۲۴ روزگی (گرم)
جدول ۷- ۴ خوراک مصرفی ۲۴ تا ۴۲ روزگی (گرم)
جدول ۸- ۴ خوراک مصرفی ۰ تا ۴۲ روزگی (گرم)
جدول ۹- ۴ ضریب تبدیل غذایی ۰تا ۱۰ روزگی
جدول ۱۰- ۴ ضریب تبدیل غذایی ۱۰تا ۲۴ روزگی
جدول ۱۱- ۴ ضریب تبدیل غذایی ۲۴تا ۴۲ روزگی
جدول ۱۲- ۴ ضریب تبدیل غذایی ۰تا ۴۲ روزگی
جدول ۱۳- ۴ بازده لاشه (درصد)
جدول ۱۴- ۴ نسبت دستگاه گوارش به وزن زنده (درصد)
جدول ۱۵- ۴ نسبت سنگدان به وزن زنده (درصد)
جدول ۱۶- ۴ نسبت کبد به وزن زنده (درصد)
جدول ۱۷- ۴ نسبت چربی لاشه به وزن زنده (درصد)
جدول ۱۸- ۴ نسبت ران به وزن زنده (درصد)
جدول ۱۹- ۴ نسبت سینه به وزن زنده (درصد)
جدول ۲۰- ۴ ضریب تبدیل انرژی برای ۱ کیلوگرم وزن زنده (کیلو کالری)
جدول ۲۱- ۴ قیمت ۱ کیلوگرم خوراک (ریال)
جدول ۲۲- ۴ هزینه تولید ۱ کیلوگرم وزن زنده (ریال)
جدول ۲۳- ۴ درآمد از فروش ۱ کیلوگرم وزن زنده (ریال)
فهرست نمودارها
نمودار ۱- ۴ افزایش وزن ۰ تا ۱۰ روزگی (گرم)
نمودار ۲- ۴ افزایش وزن ۱۰ تا ۲۴ روزگی (گرم)
نمودار ۳- ۴ افزایش وزن ۲۴ تا ۴۲ روزگی(گرم)
نمودار ۴- ۴ فزایش وزن ۰ تا ۴۲ روزگی(گرم)
نمودار ۵- ۴ وزن نهایی نیمچه ها
نمودار ۶- ۴ خوراک مصرفی ۰ تا ۱۰ روزگی (گرم)
نمودار ۷- ۴ خوراک مصرفی ۱۰ تا ۲۴ روزگی (گرم)
نمودار ۸- ۴ خوراک مصرفی ۲۴ تا ۴۲ روزگی (گرم)
نمودار ۹- ۴ خوراک مصرفی ۰ تا ۴۲ روزگی (گرم)
نمودار ۱۰- ۴ ضریب تبدیل غذایی ۰تا ۱۰ روزگی
نمودار ۱۱- ۴ ضریب تبدیل غذایی ۱۰تا ۲۴ روزگی
نمودار ۱۲- ۴ ضریب تبدیل غذایی ۲۴تا ۴۲ روزگی
نمودار ۱۳- ۴ ضریب تبدیل غذایی ۰تا ۴۲ روزگی
نمودار ۱۴- ۴ بازده لاشه (درصد)
نمودار ۱۵- ۴ نسبت دستگاه گوارش به وزن زنده (درصد)
نمودار ۱۶- ۴ نسبت سنگدان به وزن زنده (درصد)
نمودار ۱۷- ۴ نسبت کبد به وزن زنده (درصد)
نمودار ۱۸- ۴ نسبت چربی لاشه به وزن زنده (درصد)
نمودار ۱۹- ۴ نسبت ران به وزن زنده (درصد)
نمودار ۲۰- ۴ نسبت سینه به وزن زنده (درصد)
نمودار ۲۱- ۴ ضریب تبدیل انرژی برای ۱ کیلوگرم وزن زنده (کیلو کالری)
نمودار ۲۲- ۴ قیمت ۱ کیلوگرم خوراک (ریال)
نمودار ۲۳- ۴ هزینه تولید ۱ کیلوگرم وزن زنده (ریال)
نمودار ۲۴- ۴ درآمد از فروش ۱ کیلوگرم وزن زنده (ریال)
» بعد از درج ايميل بر روي گزينه "خريد آنلاين محصول" كليك كنيد تا به صفحه پرداخت آنلاين منتقل شويد .
» درج شماره تلفن همراه در مواقع لزوم فرآیند پیگیری خرید را ساده تر می کند .