پایان نامه اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسيان از ابتدا تا سال 656 ه.ق
197,000 تومانفـرمت: DOC
تعداد صفحات: 255 صفحه
رشتــه : الهیات
بصورت کامل ، مرتب ، قابل ویرایش و آماده چاپ میباشد.
توضیحات:
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده …………………………………………………………………………………….. و
مقدمه ……………………………………………………………………………………. ك
هدف از پژوهش ……………………………………………………………………………. م
فصل اول: کلیات
معرفي منابع ……………………………………………………………………………………………. 2
فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه ………………………………………………………….. 10
1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه ………………………………………… 12
زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری ………………………………………………….. 14
فایدههای ظاهری و باطنی کم خوری ……………………………………………………….. 19
2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه ……………………… 20
الف) آداب غذا خوردن ………………………………………………………….. 21
ب) آداب سفره ……………………………………………………………………………. 24
3- آداب آشامیدن ………………………………………………………………………………. 25
– آب …………………………………………………………………………………. 25
– شیر ………………………………………………………………………………………………… 26
– عسل ……………………………………………………………….. 27
– سرکه ………………………………………………………………….. 27
آداب آشامیدنیها از نظر معصومین علیهم السلام ………………………………………… 28
4- غذاها و آشامیدنی های حرام ………………………………………………….. 29
از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار میگیرد …………………………………… 31
الف- خمر …………………………………………… 32
خمرازدیدگاه آیات و روایات ……………………………………………. 33
انواع خمر و حکم آنها ………………………………………………………… 37
ب- خون ……………………………………………………………… 38
ج- گوشتهای حلال و حرام ……………………………………………………………… 38
خوردن محرمات در وقت اضطرار ……………………………….. 40
فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان
1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام ………………….. 43
2- محصولات …………………………………………….. 46
3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان ………………………………………. 55
شکل بازارها …………………………………………………………………. 66
نقش زنان در بازارها …………………………………………………… 67
4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام …………………………………….. 68
5- جشن ها ………………………………………………………………. 80
جشنهای دینی اسلامی ………………………………………………….. 80
جشن های محلی ………………………………………………………… 84
فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی
1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی ……………………………………… 93
آداب المائده،آداب سفره ………………………………………………… 108
2-شرابخانه ها ………………………………………………………………. 117
شربت خانه(خزانةالشراب) ……………………………………………. 120
شرابکده ها ……………………………………………………. 123
3- مجالس شراب …………………………………………………. 126
استعمال حشیش …………………………………………………………. 135
تریاک ……………………………………………….. 136
فصل پنجم: تغذيه در عصر عباسي
ادویه و خوشبوکننده ها …………………………………………………. 138
اجزای خوشبوکننده ………………………………………………………. 140
ظروف و وسایل آشپزخانه ………………………………………….. 141
غذای اعراب ………………………………………….. 154
خوراکهای گوشتی ……………………………………………… 156
ماهی و خوراکهای آن ………………………………………….. 163
خوراکهای گیاهی ………………………………………. 165
خوراک تنگدستان …………………………………………. 170
خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان ………………………………………. 174
از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد ……………………………………… 175
روغن وپیه ………………………………………… 176
نان …………………………………………………………. 177
برنج ……………………………………………………….. 182
مشاغل مربوط به اغذیه …………………………………………………… 184
بهای خوراکی ………………………………………………. 185
قیمتها در زمانهای عادی …………………………………………… 187
بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی ……………………………………….. 188
کارکنان آشپزخانه …………………………………………. 193
هزینه آشپزخانه سلطنتی ………………………………… 194
نوشیدنیها در این دوره ……………………………………… 198
نوشیدنیهای حلال و حرام ………………………………….. 199
شیر و محصولات آن …………………………………………… 202
آب …………………………………………………………………….. 204
شیرینیها و حلویات ……………………………………………………… 205
مواد شیرینکننده …………………………………………… 208
نقل …………………………………………………………….. 210
ترشیها و چاشنیها ……………………………….. 211
میوه ………………………………….. 212
زمانبندی غذاها ……………………………….. 216
پرهیز و علوم غذایی ………………………………… 217
نگاهداری و حفاظت ………………………………… 220
سوخت ……………………………………………… 223
نتیجهگیری ………………………………………… 225
فهرست منابع …………………………………………… 227
چکیده انگلیسی …………………………………………. 239
» بعد از درج ايميل بر روي گزينه "خريد آنلاين محصول" كليك كنيد تا به صفحه پرداخت آنلاين منتقل شويد .
» درج شماره تلفن همراه در مواقع لزوم فرآیند پیگیری خرید را ساده تر می کند .