پایان نامه شیرین سازی گاز
197,000 تومانمقطع: کارشناسی
تعداد صفحات: ۱۵۳ صفحه
رشتــه : مهندسی شیمی
بصورت کامل ، مرتب ، قابل ویرایش و آماده چاپ میباشد.
توضیحات:
مقدمه
گاز طبیعی سابقه تاریخی طولانی دارد . گاز طبیعی از لایه های سنگی درون زمین واز میان سوراخها و منافذ درون این سنگها به سطح زمین می رسد . در زمانهای قدیم وقتی رعد و برق صورت می گرفت ، گاهی صاعقه باعث می شد که یکی از این کانالها یی که گاز طبیعی از درون آن خارج می شد ، آتش بگیرد و شعله ای پر قدرت به وجود آید . مردمان قدیم که هنوز با موضوع گاز طبیعی و وجود مخازن زیر زمینی آن آشنایی کافی نداشتند ، از چنین شعله های آتش ، به نام ( آتشی از ذرون زمین ) یاد می کردند پارناسوس در هزار سال قبل از تولد مسیح در یونان مشاهده شده بود . اینطور که روایت شده است ، روزی یک شبان یونانی که گله ی بز و گوسفند خود را برای چرانیدن به کوهستان پارناسوس برده بود ، ناگهان شعلهی آتشی مزبور ، از طرف خدایان آنان بر پاشده و به آن لقب ( بهار سوزان ) را دادند . به همین خاطر بر روی آتش بهار سوزان معبدی بر پا کردند که این معبد بعد ها به معبد ( دلفی پیشگو ) معروف شد .
این نوع شعله ها در سرزمین های مختلف از جمله هند ، ایران و عراق نیز دیده می شد ، ولی هیچ کس نمی توانست علت آن را توضیح دهد . تا اینکه ۵۰۰ سال قبل از تولد مسیح یعنی حدود ۲۵۰۰ سال پیش ، چینی ها به فکر استفاده از چنین آتشی افتادند و اولین خطوط لوله را ایجاد نمودند و از این آتش برای به جوش آوردن آب دریا و جداسازی نمک استفاده می کردند . چینی ها از لوله هایی که از جنس نی خیزران بود برای انتقال گاز طبیعی وتهیه ی آب قابل آشامیدن از طریق جوشاندن آب دریا استفاده می کردند . سپس انگلیسی ها بودن که برای اولین بار به استفاده ی تجاری از گاز طبیعی برای روشنایی خانه ها و خیابان ها اقدام نمودند . البته گاز طبیعی که در انگلستان عرضه می شد از ذغال سنگ بدست آمد و بعدها استفاده از همین نوع گاز در آمریکا رایج شد که البته این نوع گاز از گاز طبیعی که از درون زمین حاصل می گردد نامرغوبتر است و محیط زیست را بیشتر آلوده می سازد .
فهرست مطالب
عناوین —————————— صفحه
مقدمه (تاریخچه گاز)—————— ۱
فصل اول- کلیات شیرین سازی———— ۱۴
کیفیت گاز شیرین استاندارد———— ۱۴
انواع روشهای تصفیه گاز————— ۱۵
عوامل موثر در انتخاب فرایند شیرین سازی ۱۹
فصل دوم- آلکانول آمین ها————- ۲۲
شیمی فرایند————————– ۳۰
شرح کلی فرایند آمین—————— ۳۱
بررسی علل تغییر رنگ محلولهای اتانول آمین در فرآیند تصفیه گازهای اسیدی
در کارخانه پتروشیمی خارک————- ۳۶
توسعه محلول فرموله شده آمین پژوهشگاه صنعت نفت ۳۸
تست های کف کنندگی حلال—————- ۳۹
کاربرد مایعات یونی در فرآیندهای شیمیائی و پتروشیمیایی————————————- ۴۳
خنک کننده آمین———————– ۵۲
فرایندهای جدید آمین—————— ۵۴
مقایسه آلکانول آمینها—————- ۶۳
کاربردهای جذب انتخابی—————- ۶۶
مشکلات عملیاتی واحدهای آمین———– ۶۸
خوردگی——————————- ۶۸
روشهای پیشگیری از خوردگی————- ۷۰
حلالیت گازهای غیراسیدی—————- ۷۸
ناخالصیهای بصورت ذرات جامد———– ۸۲
فصل سوم- شیرین سازی بوسیله بسترهای جامد——- ۸۴
استفاده از غربالهای مولکولی برای شیرین سازی– ۸۸
فرایند حذف مرکاپتانها—————- ۹۱
فرایند سرد کردن———————- ۹۶
درجه فعالیت غربال مولکولی———— ۱۰۰
حذف H2S از گاز طبیعی بوسیله Fe3+ (Lo-cat) 101
فصل چهارم- روشهای جذب فیزیکی——— ۱۰۶
فرایند Water Absorption——————- 108
فرایند Purisol————————- 118
فصل پنجم- فرایند های کربنات———- ۱۲۳
فرایند کربنات داغ——————– ۱۲۳
فرایند Catacarb———————— 128
شیمی فرایند————————– ۱۳۱
احیاء بوسیله بخار——————– ۱۳۲
فرایند Seaboard———————— 135
مراجع——————————– ۱۳۹
نقشه ای از یک پالایشگاه گاز———–
» بعد از درج ايميل بر روي گزينه "خريد آنلاين محصول" كليك كنيد تا به صفحه پرداخت آنلاين منتقل شويد .
» درج شماره تلفن همراه در مواقع لزوم فرآیند پیگیری خرید را ساده تر می کند .